Book an Appointment with Pejabat Tanah Dan Jajahan Pasir Mas: TERMA DAN SYARAT
1. Tempahan melalui sistem ini adalah berdasarkan yang cepat didahulukan (first come first serve).
2. Slot yang disediakan adalah terhad bagi memastikan Prosedur Operasi Standard (SOP) yang disarankan oleh Kerajaan dapat dipatuhi.
3. Sekiranya tarikh dan slot masa yang dipilih telah penuh, pengguna perlu membuat pilihan lain.
4. Permohonan temujanji boleh dibuat pada bila-bila masa, tertakluk kepada kekosongan.
5. Pemohon hendaklah memilih Tarikh dan Slot masa mengikut waktu operasi / bekerja rasmi berdasarkan ketetapan yang telah buat oleh Pejabat Tanah Dan Jajahan Pasir Mas.
6. Sekiranya pemohon mempunyai simptom seperti demam dan batuk, pemohon tidak dibenarkan hadir berurusan dan perlu membuat tempahan temujanji semula.
7. Pemohon perlu berada di Pejabat Tanah Dan Jajahan Pasir Mas (PTJPM) sekurang-kurangnya 15 minit sebelum waktu temujanji. Pihak PTJPM berhak untuk membatalkan temujanji sekiranya lewat;.
8. Pemohon adalah diingatkan bahawa permohonan temujanji di PTJPM adalah tertakluk kepada syarat-syarat dan prosedur operasi standard (SOP) PKP Majlis Keselamatan Negara dan arahan yang berkuatkuasa;
9. Pengguna hendaklah memilih Tarikh dan Slot masa mengikut waktu operasi/bekerja rasmi berdasarkan lokasi pilihan kerana terdapat perbezaan cuti kelepasan am bagi negeri-negeri. Pilih Tarikh mengikut jadual terkini Cuti Kelepasan Am Tahun 2021. Permohonan pada tarikh cuti kelepasan am akan terbatal dan permohonan janji temu baru perlu dibuat.
Pejabat Tanah Dan Jajahan Pasir Mas
Officials/Government